- Επικοινωνήστε μαζί μας:
- 210 8048101
- info@lifeacademy.gr
Περιγραφή
Εκμεταλλευτείτε την προσφορά μας και παρακολουθήστε την πιο πλήρη παρουσίαση σε θέματα γαστρεντερολογίας και διατροφής σε βίντεο σήμερα!
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Τα γαστρεντερολογικά προβλήματα είναι η συχνότερη πάθηση όσων φτάνουν σε ένα διαιτολογικό γραφείο. Σε αυτό το αναλυτικό σεμινάριο, διάρκειας 4 ωρών, ο ομιλητής Δρ. Βάιος Σβώλος θα μας παρουσιάσει τη διαιτολογική προσέγγιση των συνηθέστερων γαστρεντερολογικών προβλημάτων όπως η δυσπεψία, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η γαστρίτιδα, η λειτουργική δυσκοιλιότητα και η εκκολπωμάτωση.
Ο ΟΜΙΛΗΤΗΣ
Ο Δρ. Σβώλος είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, με ειδίκευση σε ζητήματα Γαστρεντερολογίας, Κλινικής και Παιδιατρικής Διατροφής και ιδιοκτήτης του Διαιτολογικού γραφείου Gastro Diet Clinic – www.gastrodietclinic.com. Aποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης με την απόκτηση του MSc(MedSci) in Human Nutrition with specialisation in Clinical Nutrition. Έχει επίσης αποκτήσει Διδακτορικό δίπλωμα (PhD in Human Nutrition) από το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης με τίτλο «Novel Managementof Crohn’s Disease by Dietary Manipulation of the Gut Microbiome: The CD-TREAT diet». Μετά την ολοκλήρωση των διδακτορικών του σπουδών εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NationalHealth Service Scotland) και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει την εκπόνηση κλινικών δοκιμών, πειραμάτων in-vitro και ζωικών προτύπων. Είναι επίσης επίτιμος ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης και συν-ερευνητής (co-Investigator & EarlyCareer Researcher) της πολυκεντρικής μελέτης παρέμβασης στο Ηνωμένο Βασίλειο με τίτλο «Unravelling thedietary triggers of Crohn’s disease and their interplay with the microbiome and host», που χρηματοδοτείται από το Precision Nutrition in IBD Grant του Crohn’s & Colitis Foundation. Παράλληλα είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής και ακαδημαϊκός υπότροφος στο Τμήμα Διαιτολογίας & Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και ερευνητικό προσωπικό στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στον ρόλο της διατροφής και του εντερικού μικροβιώματος στην παθογένεση και αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων στην παιδική ηλικία αλλά και την ενήλικη ζωή. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 20 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, με 544 αναφορές. Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής αλλά και με αναρτημένες και προφορικές ανακοινώσεις σε πληθώρα εθνικών και διεθνών συνεδρίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων βραβείων, το 2016 έλαβε το «Award for the Best Investigator Initiated Study» του European Crohn’s Colitis Organisation (ECCO). Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Διαιτολόγου-Διατροφολόγου στην Ελλάδα και είναι μέλος του European Crohn’s Colitis Organisation (ECCO), του British Society of Paediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition (BSPGHAN) και του British Society of Gastroenterology (BSG).
Ως αποτέλεσμα του μακροχρόνιου ερευνητικού του έργου στον τομέα της κλινικής διατροφής στα ΙΦΝΕ, το 2022 επιλέχθηκε ως συγγραφέας από το ECCO για τις πρώτες οδηγίες διεπιστημονικής διαχείρισης των νοσημάτων αυτών στην περιγεννητική περίοδο. Το 2023 εξελέγει μέλος (Faculty Member) του Dietetic WorkingGroup του ECCO με 3ετή θητεία (https://www.ecco-ibd.eu/about-ecco/ecco-operational-board/d-ecco.html), θέση που τον καθιστά Faculty Member του 19ου Congress of ECCO στη Στοκχόλμη το 2024 (Ομιλητής και Πρόεδρος σε Educational Courses). Εξαιρετική διάκριση αποτελεί η πρόοσφατη επιλογή του από τον οργανισμό ως ProjectCoordinator για τη δημιουργία των πρώτων κατευθυντήριων οδηγιών για το ρόλο της Διατροφής στα ΙΦΝΕ (Consensus on Diet and Nutrition in IBD 2023-2025). Το κοινωνικό, ερευνητικό και κλινικό αντίκτυπο του προγράμματος αυτού αναμένεται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς θα αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης των ΙΦΝΕ στην Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.
Ο Δρ. Σβώλος έχει εργαστεί στο σχεδιασμό κλινικών μελετών ως σύμβουλος start-up εταιρειών όπως η Chronicles Health και η GoodPhyte που έχουν στόχο τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων διαχείρισης αλλά και θεραπείας χρόνιων νοσημάτων. Τέλος, είναι Ακαδημαϊκός Υπέυθυνος – Programme Leader του προγράμματος Διαιτολογίας, BSc (Hons) Dietetics του Queen Margaret University που προσφέρετε από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο Campus της Λάρισας.