Σχέδιο χωρίς τίτλο

Φρόσω Μήτσιου, MSc

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Αθλητική Ψυχολόγος

Η Φρόσω Μήτσιου είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια και Αθλητική Ψυχολόγος.

Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου εκεί έκανε και το Μεταπτυχιακό της στη Σχολική – Εξελικτική Ψυχολογία.

Η εξειδίκευση της στην Αθλητική Ψυχολογία έγινε μεταξύ άλλων με τις σπουδές στο Ashworth College [USA], Sport Psychology for Peak Performance και στο Barca Innovation Hub Universitas [Spain], Psychology for High Performance Sports.

Συνεργάζεται, είτε σε ατομικά είτε σε ομαδικά αθλήματα, με αθλητές, προπονητές, προπονητικό και ιατρικό team (γιατρός, φυσιοθεραπευτής, οστεοπαθητικός, εργοφυσιολόγος, διατροφολόγος, γυμναστής), διαιτητές, γονείς σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο (ενδεικτικά, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό) καθώς και με ομοσπονδίες και με την Εθνική Ελλάδος.

Η συνεργασία αυτή είναι σε επίπεδο ψυχολογικής προετοιμασίας και ενδυνάμωσης [MEntal Training] για να μεγιστοποιήσουν την απόδοση τους, να χτίσουν δεξιότητες ζωής (ενδεικτικά, ρύθμιση συναισθημάτων όπως άγχος, θυμός, ενίσχυση αυτοπεποίθησης, στοχοθεσία, παρακίνηση, αλλαγή αρνητικών σκέψεων-υπερανάλυση), να ξεχωρίσουν στο άθλημα τους, να το απολαμβάνουν και να πετύχουν τα όνειρα τους.

Οι εξειδικεύσεις της επίσης, είναι στις Διατροφικές Διαταραχές και στην Παχυσαρκία (ΚΕΑΔΔ) καθώς και στη Μη Κατευθυντική Εμψύχωση ομάδων.

Από το 2007 διατηρεί το δικό της γραφείο ως Ψυχολόγος, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Παρακολουθεί τις επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο της Ψυχολογίας συμμετέχοντας σε ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια και ενεργά με συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια, καθώς και δημοσίευση σε ελληνικό και ξένο επιστημονικό περιοδικό. Έχει προσκληθεί να μιλήσει  στα πλαίσια επιμορφωτικών εκδηλώσεων, σε επιστημονικούς συλλόγους, σε αθλητικούς συλλόγους και συλλόγους γονέων, καθώς και σε ενημερωτικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Ήταν καθηγήτρια Ψυχολογίας σε ιδιωτικό κολέγιο στη Θεσσαλονίκη. Παρουσίαζε εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή σε τοπικό κανάλι της πόλης.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητικής Ψυχολογίας (FEPSAC).

Other Members

lifeacademy

 

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας και κερδίστε έκπτωση 10% στην πρώτη σας αγορά