
Άννα Καλαρίτη, MSc
Η Άννα Καλαρίτη ασχολείται με το σχεδιασμό εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής, με σκοπό τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών, της διατροφικής κατάστασης και της γενικότερης σχέσης με την τροφή ατόμων ή και ομάδων του πληθυσμού, υγιών ή ασθενών, παιδιών και εφήβων, αθλουμένων, καθώς και ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Η δια βίου εκπαίδευση και μάθηση συναδέλφων αποτελεί βασική της αρχή μιας που ως γνωστόν, η γνώση έχει δύναμη και αποκτά αξία όταν μοιράζεται. Σκοπός στην προσέγγιση της ως εκπαιδεύτρια, είναι η εκμάθηση και η διαχείριση των πληροφοριών, ώστε να υπάρξει αυξημένη επαγγελματική συνείδηση, ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και εξασφάλιση επαγγελματικής αυτονομίας και αυτοπεποίθησης.
Μεταξύ άλλων κατέχει:
- Δίπλωμα ειδίκευσης στην ασφάλεια τροφίμων και εκτίμησης ρίσκου, απο την Ανώτατη Σχολή του Άμστερνταμ.
- Δίπλωμα ειδίκευσης στις διατροφικές διαταραχές απο το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών.
- Δίπλωμα ειδίκευσης στα συστήματα χορήγησης ινσουλίνης απο το Κέντρο ΕκπαίδευσηςDisetronic/ Roche στην Ελβετία.
- Πιστοποίηση στη διαχείριση του στρες και υγεία,Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Κ.Δ.Β.Μ. – Ε.Κ.Π.Α.).
Η ίδια δηλώνει πολυμαθής, αλλά οι φίλοι της την θεωρούν εκπαιδεύτρια Διαβήτη.