IOANNA KLAPI
Η Ιωάννα Κλάπι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Είναι πτυχιούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
Δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα κλινικής διατροφής. Έχει πραγματοποιήσει τρίμηνη πρακτική άσκηση στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, κατά την διάρκεια της οποίας ήρθε αντιμέτωπη με πλήθος κλινικών περιστατικών.
Παρακινούμενη από το έντονο ενδιαφέρον της γύρω από θέματα που σχετίζονται με τα οφέλη της πρόσληψης διαιτητικών ινών, πραγματοποίησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα: Επίδραση της κατανάλωσης άρτου σίτου εμπλουτισμένου με διαλυτές διαιτητικές ίνες στο λιπιδαιμικό προφίλ υπέρβαρων ατόμων με ήπια υπερχοληστερολαιμία.
Ενημερώνεται συνεχώς για τα νέα επιστημονικά δεδομένα διαβάζοντας άρθρα από την τρέχουσα επιστημονική βιβλιογραφία, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων, εστιασμένων σε θέματα κλινικής διατροφής και μεταβολισμού.
Τέλος είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταβολισμού, Διατροφής και Ευζωίας.
Πώς να βελτίωσω τις τιμές του λιπιδαιμικού μου προφίλ μέσω της διατροφής;
– Σεμινάριο για άτομα που επιθυμούν να βελτιώσουν τα επίπεδα της LDL και των τριγλυκεριδίων στο αίμα τους – Σύντομη διατροφική εκπαίδευση – Διάρκεια: 10...
5 Διατροφικές συμβουλές για να μειώσεις την αρτηριακή σου πίεση
– Σεμινάριο για άτομα με υπέρταση ή κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης – Σύντομη διατροφική εκπαίδευση – Διάρκεια: 15 min – Δεν παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης, το σεμινάριο...
Διατροφική εκπαίδευση για παιδιά: Μαθαίνω να τρώω σωστά από μικρός/-ή!
– Σεμινάριο για παιδιά ηλικίας 6-16 ετών – Σύντομη διατροφική εκπαίδευση – Διάρκεια: 20 min – Δεν παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης, το σεμινάριο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα...
Πώς να ρυθμίσετε αποτελεσματικά το σάκχαρό σας; Πρακτικές διατροφικές συμβουλές
– Σεμινάριο για το ευρύ κοινό, άτομα με προδιαβήτη και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 – Σύντομη διατροφική εκπαίδευση για την αποτελεσματικότερη ρύθμιση του σακχάρου σας...
Πώς μπορούμε να οργανώσουμε τα καθημερινά μας γεύματα για τη δουλειά και το σχολείο, συνδυάζοντας υγεία, οικονομία και γεύση;
Το σεμινάριο παρέχεται δωρεάν. Στόχος του είναι η ενημέρωση του κοινού. Δεν διατίθεται βεβαίωση παρακολούθησης. Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 25.01.25 και ώρα 10.00 πμ Η καθημερινότητα στη...