- Επικοινωνήστε μαζί μας:
- 210 8048101
- info@lifeacademy.gr
Περιγραφή
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Η δυσλιπιδαιμία ορίζεται ως η ανισορροπία λιπιδίων, όπως η χοληστερόλη, η χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη (LDL), οι τριακυλογλυκερόλες (TAG) και η λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας (HDL).
Στο σεμινάριο αυτό παρουσιάζονται βασικά σημεία της σύγχρονης βιβλιογραφίας και σύγχρονες συστάσεις, με εφαρμογές στη διαιτολογική πράξη. Μεταξύ άλλων συζητείται η αξιολόγηση του καρδιαγγειακού κινδύνου ασθενούς, ο ρόλος της πρόσληψης κορεσμένων και trans λιπαρών οξέων, διαιτητικής χοληστερόλης, υδατανθράκων, διαιτητικών ινών, συγκεκριμένων ομάδων τροφίμων, ανάλογα με τον στόχο βελτίωσης του λιπιδαιμικού προφίλ.
Η ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ
Η Χριστίνα Πατμίου είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, ενώ πραγματοποιεί Μεταπτυχιακές Σπουδές, με αντικείμενο την «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.